Wednesday, March 3, 2010

Not to be racist , but ..

Korang tau apesal ak letak 'not to be racist , but .. ' kat tajuk tuh? well , ak ade singgah satu blog ni . search dekat google . ape yang ak nampak , wah sungguh , bagi mereka , menakjubkan . bagi kita , umat islam , apa ? sangat biadap! ni antara gambar-gambar yang ak jumpa .. ;


 

 

Sanggupkah kita orang Islam melihat cina ini memijak dua gambar orang Melayu/Islam? Gambar ADUN Behrang, Jamaluddin Mohd Radzi dan ADUN Changkat Jering, Mohd Osman Mohd Jailu.

Manakala Guang Eng hanya melompat atas gambar ADUN Jelapang, Hee Yit Foong. Kenapa Ketua Menteri Pulau Pinang ini tidak memijak-mijak gambar Yit Foong sebagaimana ayahnya Kit Siang dan rakannya Kor Ming memijak-mijak gambar dua ADUN Melayu beragama Islam ini?

Sanggupkah kita melihat bangsa lain terutama cina yang dah naik muak ini berterusan memijak-mijak kepala orang Melayu Islam? Ini sudah nyata apa yang berlaku kepada bangsa Melayu dan umat Islam.

Tapi tak apa, selepas ini mereka jangan melenting marah kalau ada pihak lain pula memijak-mijak dan melenyek-lenyek gambar mereka. Itulah hukum karma.

p/s : i'm not racist . ni cuma sesetengah cina sahaja . 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home