Tuesday, January 5, 2010

Naib pengerusi ?

HAHA , semalam , ade mesyuarat agung dekat skolah .
pegi ler skolah nye . 
pergh x de orang lagi , maknenye ak datang awal sangat lah ni ?
ble masuk masuk skolah , EH ade jugak orang . ingatkan aku sorang je .
tak mungkin lah kan .
then , duduk lah dekat dewan , smue da berkumpul kat situ .
ak kelam kabut arh , ikut kelas ke tak ikut ni ?
so ak duduk je lah tak ikut kelas , sbb kawan2 ak smue bercampur2 .
pstu , ade sorang cikgu ni , die cakap  je mic tutup .
cakap je mic tutup .
smue orang gelak la , pstu die marah gile gile . datang lak sorang cikgu disiplin .
die agak menakutkan ... perghhh . lol
cikgu bagitau la tempat mesyuarat permainan , 
ak tenis . then cikgu cakap kat 1 bestari .
ak ngan kawan2 pun pegi la 1 bestari ..
ah , duduk tempat blakang sikit . 
pstu dak dak form 2 laki2 prmpuan2 smue dok blakang . 
ak ngan kawan ak sab sembang2 la , riuh rendah smue tu .
pstu cikgu cakap la , 
"sape boleh cadangkan budak form 1 untuk menjadi naib pengerusi permainan tenis ? "
pstu ade sorang dak tuh , die cakap .
" no 5 dari belakang . "
pastu cikgu kire kire , tengok tengok aku !
ak pun buat lah mate terbeliak o_o 
ye ar sbb tekejut ! perlu ke cadangkan ak ?
pstu cikgu pun tengok nametag , lalu berkata..
"fitrie bgun fitrie , abg2 nak tengok kamu , pusing kebelakang"
ak pun , bangun slow slow . macam siput .
slow2 pusing ke belakang , 
pstu ak buat muke marah .
then dorang jerit "woooo"
pstu ak jeling jeling jeling then dorang kate
"lepak ah"
pstu ak pun duduk lah , malas nak layan . 
sebelum aku dicadangkan , ade budak , die dicadangkan gak .
name die sape tah . lol . tak ingat . 
then cikgu pun tulis name ak ngan die kat white board . 
"fitrie dengan ..... pejam mata je la ye?"
pstu ak pun x tutup mata lol . 
orang undi ak 13 , 
die 9 . hehe .
pstu cikgu cakap ,  
" ape kate kite kasi fitrie annastasia , jadi naib pengerusi , ..... pulak jadi bendahara ? "
pstu smue org stuju .. wah 
pengalaman yang agak sronok bagi akuh .


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home